Categories

Microsoft Exchange Server

Microsoft Exchange Server is een mailserver die uitsluitend werkt op Windows-apparaten. De nieuwste versie (Microsoft Exchange Server 2016) is gericht op werken in de cloud, en biedt, naast geavanceerde e-mailmogelijkheden, de mogelijkheid om in een team in OneDrive te werken. Daarnaast kunnen gedeelde agenda’s en gezamenlijke adreslijsten opgesteld worden. Beveiliging tegen virussen spam en phishing-aanvallen is ingebouwd. Daarnaast beschikt Microsoft Exchange Server over functies ter preventie van het verlies van (gevoelige) gegevens.

Exchange Server 2016 werkt met Outlook en een kalender, waarbij er tussen vaste en mobiele apparaten geschakeld kan worden.

Voor elke server dient een eigen CAL (Client Access License) gekocht te worden. Er dient zowel een Device CAL aangeschaft te worden (1 Device CAL per apparaat, zodat het apparaat verbinding kan maken met meerdere gebruikers) als een User CAL (1 User CAL per gebruiker, zodat de gebruiker verbinding kan maken met meerdere apparaten). 

Voor kleinere tot gemiddelde organisaties is Exchange Server 2016 Standard geschikt. Voor grote organisaties met een groot aantal gebruikers wordt Eschange Server 2016 Enterprise aangeraden. 
Bij Exchange Server 2016 Standard CALs kunnen gebruikers bij hun mail en agenda, van zowel vaste als mobiele apparaten. Een uitbreiding daarvan vormt Exchange Server 2016 Enterprise CAL. Hierbij komen ook archiveringsfunctionaliteiten en informatiebescherming. Enterprise CAL with Services biedt anti-malware en anti-spam diensten.