Categories

Microsoft Server

Windows Server 2016 is het meest recente besturingssysteem voor Servers van Microsoft. Het systeem is tegelijkertijd met Windows 10 ontwikkeld en heeft dezelfde gebruikersinterface. Nieuw bij Windows Server 2016 is de vooraf ingebouwde beveiliging, vergemakkelijking van het overstappen naar werken in de cloud, credential guard, device guard en nog veel meer. Zie voor een uitgebreid overzicht van de verschillen met vorige versies de website van Microsoft: https://www.microsoft.com/en-us/cloud-platform/windows-server-comparison.

Er zijn drie versies van Windows Server 2016: Essentials (voor kleinere bedrijven), Standard en Datacenter. Bekijk voor de specificaties en verschillen tussen deze versies de volgende pagina: https://www.microsoft.com/en-us/cloud-platform/windows-server-pricing

Goed om te weten bij Windows Server 2016 is dat er nu niet meer per processor, maar per core gewerkt wordt. In plaats van een 2-processor standaardlicentie (zoals bij Windows Server 2012), worden er nu acht 2-core packs geleverd. In de meeste gevallen is er dus geen sprake van een prijsverandering t.o.v. Windows Server 2012.