Categories

Laptops

Bij het klaarmaken van een laptop-order worden er meerdere stappen doorlopen. Aan het begin wordt de buitenkant van de laptop gecontroleerd, waarna er een technische controle en vervolgens installatie plaatsvindt, de laptop gecontroleerd wordt op compleetheid en ten slotte wordt de laptop verpakt.

Cosmetische controle

Bij het controleren van de buitenkant gaat het om cosmetische schade. Is er sprake van krassen en zo ja, kunnen die worden verwijderd? Hetzelfde geldt voor eventuele deuken, lakschade of scheuren. Hierna wordt de achterkant van de computer opengemaakt en wordt de binnenkant van de laptop stofvrij gemaakt. Vervolgens worden overbodige stickers verwijderd en wordt er gecontroleerd of de laptop de gewenste toetsenbordindeling heeft.
Indien het beeldscherm niet aan de de technische vereisten voldoen wordt deze vervangen door een onbeschadigd exemplaar. In de volgende video kunt u zien hoe NTS een beeldscherm vervangt van een HP 840G1 EliteBook.

 

Technische controle

Na de cosmetische check is het tijd voor de technische controle. Daarbij wordt (indien van toepassing) eerst gekeken of het leeslampje, dat naast de webcam zit, goed functioneert. Daarna wordt de BIOS geopend om de datum en de tijd in te stellen en de opstartvolgorde aan te passen mocht dat nodig zijn. Hierna wordt nagegaan of de videopoorten werken en wordt er een muis op de USB-poorten aangesloten om te kijken of ook de USB-poorten naar behoren functioneren. Vervolgens wordt het geluid zowel via de speakers als de 3,5mm-poort gecontroleerd. Daarnaast worden ook de werking van de netwerkkaart en van de Wifi onderzocht. Ook vindt er een error check van de harde schijf plaats en wordt deze indien nodig vervangen. De processor(en) worden getest op stabiliteit. De accu en de oplader van de laptop worden gecheckt en er wordt gecontroleerd of de webcam werkt.Installatie

Aangekomen bij de derde stap worden de installaties onder de loep genomen. Allereerst wordt de Windows-versie bekeken, waarna de drivers worden gecontroleerd. Hierna worden het geheugen en de harde schijf bekeken. Er wordt gekeken wat voor harde schijf er in de laptop zit en hoe groot de opslag is. Indien van toepassing wordt de harde schijf gepartitioneerd.

Compleetheidscontrole

In de op een na laatste fase wordt de compleetheid van de laptop nagegaan. Hier wordt bijvoorbeeld de werking van de pointing stick gecontroleerd en wordt de laptop voorzien van Microsoft-Authorized-Reseller-licentie.

 Verpakking

Ten slotte wordt de laptop verpakt. Bij de eerste stap van het verpakkingsproces wordt er een antistatische zak om de laptop heen gedaan. De laptop gaat daarna in twee stukken schuim om schokken te dempen.  Vervolgens worden de bijbehorende accessoires zoals de oplader in een aparte doos gedaan en in de doos bij de laptop gestopt. Nu is de laptop klaar voor gebruik.