Categories

Servers

Wat gebeurt er zodra u bij ons een server heeft besteld? Op deze pagina leggen we u uit welke stappen er worden doorlopen bij het klaarmaken van een server-order. Deze stappen worden eerst kort geïntroduceerd, waarna ze verder toegelicht worden. In de eerste stap wordt de server schoongemaakt en wordt de server geopend. Vervolgens gaan we aan de slag met het plaatsen van processoren, geheugen, raid controller en het toevoegen van een fibre channel card, een videokaart, netwerkkaart en voegen we harde schijven en de voeding toe. Hierna wordt getest of de server functioneert en wordt de BIOS ingesteld, net als de raid controller. We testen de harde schijven en kijken of er nog problemen zijn. Daarnaast is het mogelijk om door ons server-software te laten installeren.

 Cosmetische check

Bij de eerste stap ligt de nadruk op de uiterlijke kenmerken van de server. De poorten, bekabeling, behuizing en RAM- en PCI-slots worden gecontroleerd om te kijken of er sprake is van schade. Hierna wordt de server stofvrij gemaakt. In de volgende stap openen we de server en wordt de processor geplaatst. Vervolgens wordt er wat thermal compound en heat sink of een CPU-fan aangebracht. Hierna wordt overgegaan op het plaatsen van het geheugen, een raid controller, een fibre channel card, videokaart en netwerkkaart. Als deze geplaatst zijn, wordt er gekeken welke harde schijven er eerst in de server zaten en wordt de harde schijf geplaatst.Bij de volgende stap wordt indien nodig de voeding toegevoegd dan wel vervangen. Hierna wordt de server aangesloten en opgestart.

Installatie

De BIOS wordt geconfigureerd. Hierbij worden eerst de technische specificaties nagelopen en worden de default instellingen ingesteld. De datum en tijd worden aangepast, de BIOS-batterij wordt verwisseld en de raid controller wordt geconfigureerd. Hierna wordt gecontroleerd of de schijven en het geheugen door de server als zodanig worden herkend. De raid-batterij en het raid-geheugen worden vervangen. Vervolgens worden de harde schijven getest en geformatteerd. Als laatste stap wordt er een probleemcheck uitgevoerd om eventuele problemen op te lossen.