Categories

PC's en workstations


De refurbishment die in dit artikel behandeld wordt, gaat om desktops en workstations. De verschillende stappen die doorlopen worden bij de refurbishment worden hieronder toegelicht.

  Cosmetische check

De allereerste stap is een cosmetische check. Hierbij wordt de computer gecontroleerd op krassen en deuken. Mocht er ernstige schade aan het product zijn, dan wordt de kap of zelfs de gehele workstation vervangen. Vervolgens worden de systemen stofvrij gemaakt, zowel van de buitenkant als van de binnenkant. Hierna wordt de socket van de koeling gecontroleerd om er zeker van te zijn dat de koeling naar behoren werkt.

 Technische controle

De volgende stap is de technische controle. Hierbij wordt het systeem ingesteld, denk hierbij aan het instellen van datum, tijd en opstartvolgorde. Vervolgens wordt gekeken of de videokaart en de aansluitingen op de videokaart goed functioneren. Daarna worden een voor een alle USB-poorten nagelopen. Ook wordt gecontroleerd of de speakers goed werken, worden de netwerkkaart en de SAS- en SATA-controller gecontroleerd en wordt gekeken of de juiste voeding aanwezig is en of deze goed werkt. Daarnaast wordt de harde schijf gecontroleerd op fouten en wordt deze indien nodig vervangen. Ten slotte wordt de stabiliteit van de processor(en) getest.


Installatie

Tijdens de derde stap van het proces ligt de nadruk op installatie. Hierbij worden de Windows-versie en de drivers gecontroleerd. Als er drivers ontbreken, worden die geïnstalleerd. U kunt zelf de taal bepalen welke wij voor u installeren. Vervolgens vindt er een geheugencheck plaats om te kijken hoe groot het aanwezige geheugen is. Hierna komt de harde schijf aan bod: er wordt nagegaan welke harde schijven er aanwezig zijn en hoeveel geheugen ze omvatten. Indien van toepassing wordt de harde schijf gepartitioneerd.


Compleetheidscontrole

De voorlaatste stap in het refurbishment-proces betreft de compleetheid van het systeem. Er wordt gecontroleerd of alle fans compleet zijn en of bestanden op CD’s uitgelezen kunnen worden. Hierna wordt de zijkant van de workstation verwijderd om na te lopen of alle kappen aanwezig zijn. Vervolgens wordt er een officiele Microsoft Windows 10 licentie op de computer geplakt en geregistreerd. NTS biedt zowel licenties voor scholen (CIT licenties) als voor bedrijven aan (Commerciele licenties).


  Verpakking

In de afrondingsfase wordt het systeem met bijbehorende accessoires, zoals stroomkabel en videokabel, verpakt. Het systeem wordt in een plastic zak gedaan, waarna het wordt omhuld met schuimstukken om eventuele schokken op te vangen. Ten slotte wordt het systeem in een doos gedaan.