Categories

Wat kunt u van een refurbished product verwachten

In veel budgetten is de afgelopen jaren behoorlijk gesneden. Ook de IT budgetten zijn behoorlijk gekort. Ten gevolge hiervan kunnen organisaties minder aanschaf doen van de nodige apparatuur. Vaak zijn de eisen die aan systemen worden gesteld in verband met de gebruikte software veel lager dan hetgeen dat wordt aangeboden door de fabrikanten. U heeft de hoge capaciteit van de moderne systemen meestal niet nodig voor de toepassingen waarvoor u deze gebruikt. Ook zal niet iedere organisatie elke drie jaar zijn complete software vervangen.

In de afgelopen jaren hebben veel (grotere) organisaties gebruik gemaakt van lease oplossingen voor IT apparatuur. Inmiddels zijn een aantal van deze contracten aan het einde van de lease periode gekomen waardoor de gebruikte systemen weer terugkomen bij de lease maatschappij. Technisch en cosmetisch zijn deze producten van een zeer hoog niveau en zijn ook ruim voldoende bemeten om de gangbare hedendaagse applicaties te draaien. De meeste van deze systemen hebben een leeftijd van drie tot vijf jaar en zijn meestal van de bekende merken zoals HP, IBM, Dell, Samsung en Apple. Hierdoor is het voor veel organisaties aantrekkelijk om over te stappen op ex-lease systemen. Deze systemen kunnen tegen een gunstige prijs de prestaties leveren die u nodig heeft en zodoende houdt u ruimte over in uw budget.

Naast de economische voordelen voor uw organisatie zijn er ook voor het milieu grote voordelen. Nieuwe computers hebben tot 10 maal hun eigen gewicht aan fossiele brandstoffen en materialen nodig om te worden geproduceerd. Hiermee draagt u bij aan de verlenging van de levenscyclus van computer producten wat weer ten goede komt aan het milieu.

Wat kunt u van een refurbished product verwachten bij NTS?

  • Al onze refurbished producten zijn intensief getest en behoren geen enkel mankement te vertonen.
  • De producten zijn zowel van binnen als buiten schoongemaakt. 
  • De producten zijn identiek dat wil zeggen dat u ook bij grotere aantallen of bij herhaalde aankopen hetzelfde product kunt verwachten met dezelfde identieke kenmerken en technische specificaties. Daarmee kunt u uw machine park standaardiseren en dat vergemakkelijkt uw onderhoud aanzienlijk.
  • NTS geeft een lange garantie van minimaal 1 tot 3 jaar afhankelijk van het product. Voor scholen en bedrijven is dat op pickup- en return basis (NTS vergoedt zowel de ophaal als de verzendkosten). De garantie is tegen geringe meerprijs te verhogen tot 3 jaar garantie.
  • Een zeer competieve prijs. NTS behoort tot één van de toonaangevende bedrijven op refurbished gebied van de Benelux.
  • NTS beschikt over een grote voorraad van refurbished producten en kan snel leveren en uniformiteit garanderen.
  • Onze refurbished producten worden door onze eigen technische dienst onderhouden en NTS is niet afhankelijk van derde partijen voor langdurige en kostbare reparaties. Ook buiten garantie is NTS in staat goedkoop reserve en upgrade onderdelen te leveren.
  • Alle door ons verkochte apparaten dienen nog jaren probleemloos te kunnen werken.

 

Misverstanden over refurbished

Er bestaan veel misverstanden over refurbished apparatuur die deels veroorzaakt worden door kleinere 2de hands computer winkels met weinig of geen kennis van computer apparatuur al dan niet in combinatie met weinig of geen garantie. Hierbij zetten we de meest voorkomende misverstanden op een rijtje en leggen uit hoe NTS hierin staat.


1. Refurbished apparatuur zijn oude 2de hands apparaten

De term refurbished heeft op zich geen verband met de ouderdom van de apparatuur. NTS levert refurbished apparaten van enkele maanden tot circa 6 jaar oud. Daarna wordt de apparatuur veelal door ons uitgefaseerd afhandelijk van de marktomstandigheden en gaat het naar recycling toe. De minimale ouderdom van het apparaat wordt meer bepaald door de komaf (zie punt 2). De technische levensduur van computer apparatuur, mits goed onderhouden, bedraagt voor PC’s, Workstations, TFTs en Servers ca. 10 tot 15 jaar. De economische levensduur is uiteraard per gebruiker verschillend.


2. Refurbished apparaten hebben jarenlang bij partikulieren en bedrijven gestaan

NTS koopt geen producten van partikulieren op. Veruit het grootste deel van onze gebruikte inkoop (meer dan 90%) komt na beeindiging van lease- en huur contracten en demopools van grote organisaties via de fabrikant naar ons toe. De lease-contracten kennen over het algemeen een termijn van 3 tot 5 jaar waarna de apparatuur wordt ingekocht, gerefurbished en weer verkocht. De huurcontracten en demopools kunnen varieren van enkele maanden tot enkele jaren waarna NTS de apparatuur weer terugzet in de markt.


3. Refurbished apparatuur is onbetrouwbaar (en vraagt veel meer onderhoud)

Refurbished apparatuur is qua betrouwbaar vrijwel identiek aan nieuwe apparatuur. Aan de ene kant kan het al enige jaren gebruikt zijn en daardoor onderhevig aan normale slijtage en “wear & tear” (lichte krassen etc.) aan de andere kant zijn alle DOA’s (dead on arrivals) en grote mankementen er door deze periode van gebruik vaak al uit gehaald.


4. De garantie bij refurbished producten is veel korter en slechter dan bij nieuwe producten

NTS levert minimaal 1 tot 3 jaar garantie op refurbished producten, dit is vergelijkbaar met de garantieduur van nieuwe apparatuur. Echter bij nieuwe producten is NTS voor de garantie vaak afhandeling van distributeurs en fabrikanten die langzaam en bureaucratisch te werk kunnen gaan. Bij refurbished producten heeft NTS de hele garantie in eigen hand en kan daarom, vaak ook nadat de garantie periode is verlopen, snel en goedkoop het defecte apparaat of onderdeel repareren of vervangen.


5. Refurbished apparaten zijn veel te langzaam en uit de tijd

Wat voor de één veel te langzaam is kan voor een ander snel goed zijn. Afgezien van dit gegeven beschikt NTS ook over de nieuwste hi-end refubished HP apparatuur dat door de meest veeleisende gebruikers zoals de nationale TV-omroepen uit Hilversum gebruikt worden (Z840/Z820/Z640/Z620/Z440/Z420/Z230 workstation en HP Proliant server G8 en G9 series) en door gerenommeerde bedrijven uit de luchtvaart- en chiptechnologie. Verder voert NTS onder andere de refurbished HP EliteDesk 800G1 SFF desktop met de 4de generatie quadcore Intel i5 processoren. 


6. Refurbished producten zijn niet representatief en passen niet bij ons imago

U kunt zich afvragen waarom u er zo over denkt? Er zijn veel organisaties in Nederland die dit niet nodig vinden en functionaliteit en budget belangrijkere redenen vinden in hun aankoopbeslissingen. Het grootste deel van de scholen in Nederland en Belgie maakt gebruik van refurbished computers en laptops maar ook stichtingen en kleine en grote bedrijven zien in steeds toenemende mate uit economische en/of milieu redenen de voordelen van refurbished in. Levertijd, consistentie en uniformiteit zijn ook veel gehoorde argumenten om voor refurbished te kiezen. Bovendien is het niet de keuze voor het één of het andere. Veel van onze klanten bestellen bij ons nieuwe en gebruikte apparatuur. Sommige onderdelen verkoopt NTS enkel nieuw zoals keyboards en muizen omdat deze meer aan slijtage onderhevig zijn. Ook zou u de vraag kunnen stellen wat het verschil is tussen de door u in het verleden nieuw aangeschafte computers en laptops en dezelfde apparatuur van hetzelfde merk en type maar dan gebruikt? Zou u en uw gebruikers het verschil kunnen herkennen?

7. Refurbished producten zijn veelal een verzameling van allerhande (B-)merken met dubieuze kwaliteitsnormen

NTS is zeer strikt in uniformiteit en kwaliteit van producten en voert enkel de bekende merken en modellen met weinig tot geen cosmetische schade, van onder andere HP, IBM, Lenovo, Dell en in mindere mate van Apple, Samsung, Fujitsu Siemens, Cisco etc. Al onze leveranciers zijn vooraf gescreened op betrouwbaarheid van het bedrijf en de kwaliteit van hun producten. Alle producten worden zorgvuldig schoongemaakt, getest en indien van toepassing geinstalleerd van operating software voordat deze worden doorverkocht.