Categories

Microsoft Server


MsWindows Server is het bekende operating system voor servers van Microsoft. NTS levert windows Server zowel als OEM en als open licentie aan bedrijven en overheidsinstaties. De server producten kunnen door NTS bij servers geleverd en voor-geinstalleerd worden. Informeert u bij onze verkoop voor meer informatie.
 

MsWindows Server 2016

Windows Server 2016 is het meest recente besturingssysteem voor Servers van Microsoft. Het systeem is tegelijkertijd met Windows 10 ontwikkeld en heeft dezelfde gebruikersinterface. Nieuw bij Windows Server 2016 is de vooraf ingebouwde beveiliging, vergemakkelijking van het overstappen naar werken in de cloud, credential guard, device guard en nog veel meer. Zie voor een uitgebreid overzicht van de verschillen met vorige versies de website van Microsoft: https://www.microsoft.com/en-us/cloud-platform/windows-server-comparison.

Er zijn drie versies van Windows Server 2016: Essentials (voor kleinere bedrijven), Standard en Datacenter. Bekijk voor de specificaties en verschillen tussen deze versies de volgende pagina: https://www.microsoft.com/en-us/cloud-platform/windows-server-pricing

Goed om te weten bij Windows Server 2016 is dat er nu niet meer per processor, maar per core gewerkt wordt. In plaats van een 2-processor standaardlicentie (zoals bij Windows Server 2012), worden er nu acht 2-core packs geleverd. In de meeste gevallen is er dus geen sprake van een prijsverandering t.o.v. Windows Server 2012.

 

 
MsWindows Server 2019

Windows Server 2019 aangekondigd op 20 maart 2018 en algemeen beschikbaar vanaf 2 oktober 2018. 

De belangrijkste functies:


Verbind Windows Server-implementaties met Azure-services

Gebruik lokale, geïntegreerde services zoals Azure Backup en Azure Site Recovery met Windows Admin Center, zonder toepassingen en infrastructuur te verstoren.

Snellere innovatie voor toepassingen

Bouw cloudgebaseerde apps en vernieuw traditionele apps met behulp van containers en microservices. Bied ontwikkelaars en IT-medewerkers de mogelijkheid cloudgebaseerde apps te ontwikkelen en traditionele apps met behulp van containers en microservices te vernieuwen. 


Eenvoudig beheer

Gebruik het Windows Admin Center, een browsergebaseerde app voor het beheer van je servers, clusters, hyper-geconvergeerde infrastructuur en Windows 10 pc's.

Verbeterde Linux-bewerkingen

Laat Linux- en Windows-containers naast elkaar draaien. Windows Server 2019 vermindert de complexiteit door ontwikkelaars standaardtools zoals Open SSH, Curl en Tar te laten gebruiken.