Categories

Microsoft Server

Microsoft Windows Server is het bekende besturingssysteem voor Microsoft-servers. NTS levert Windows Server zowel als OEM als als open licentie aan bedrijven en overheidsinstanties. De serverproducten kunnen door NTS worden geleverd en voorgeïnstalleerd met servers. Vraag onze verkoop voor meer informatie.

Met Windows Server 2022 kunt u bedrijfskritische workloads overal uitvoeren - in uw datacenter, in de cloud en aan de rand - terwijl u opkomende beveiligingsbedreigingen voor blijft en uw gegevens helpt beveiligen. Deze release bouwt voort op de vorderingen die zijn gemaakt in Windows Server 2019, de snelst aangenomen Windows Server ooit.

Windows Server biedt geavanceerde meerlaagse beveiliging, hybride mogelijkheden met Azure en een flexibel platform om applicaties met containers te moderniseren.

Geavanceerde, meerlaagse beveiliging

Windows Server 2022 bevat verbeterde beveiligingsfuncties met Secured-core server en veilige connectiviteit.

  • Secured-core server: krachtige bescherming tegen bedreigingen en meerlaagse beveiliging van chip tot cloud - voor hardware, firmware en het besturingssysteem - om u te helpen potentiële aanvalsvectoren proactief te dwarsbomen. Het maakt gebruik van TPM 2.0 en System Guard om Windows Server veilig op te starten en het risico van firmwarekwetsbaarheden te minimaliseren. Secured-core server bevat op virtualisatie gebaseerde beveiligingsfuncties (VBS), zoals Credential Guard en Hypervisor-protected code integrity (HVCI).

  • Veilige connectiviteit met bedrijfskritische activa voegt een extra beveiligingslaag toe tijdens transport. De release voegt snellere en veiligere versleutelde HTTPS-verbindingen (HyperText Transfer Protocol Secure) en industriestandaard AES-256-codering met ondersteuning voor het SMB-protocol (Server Message Block) toe.

Hybride mogelijkheden met Azure

Breid uw datacenter uit naar Azure voor meer IT-efficiëntie en profiteer van cloudinnovatie met uw investeringen op locatie, met behulp van verbeterde tools om servers te helpen beheren, waar ze zich ook bevinden.

  • Breid Azure-beheer en -services on-premises en in verschillende clouds uit.
    Met Azure Arc kunt u Windows Server on-premises, aan de rand of in omgevingen met meerdere clouds beheren, beveiligen en besturen vanuit één controlevenster. U kunt ook eenvoudig Azure-beheermogelijkheden gebruiken, zoals Azure Policy, Azure Monitor en Azure Defender voor die servers. Maak met een paar simpele klikken verbinding met Azure Arc in de Windows Admin Center-beheertool, die standaard beschikbaar is in de Azure Portal.

  • Verbind on-premises bestandsservers naadloos met bestandsservers in Azure. Profiteer van bestandsserververbeteringen zoals SMB-compressie. SMB-compressie verbetert de overdracht van applicatiebestanden door gegevens te comprimeren terwijl ze via een netwerk worden verzonden.

  • Beheer Windows Server overal. Profiteer van beheermogelijkheden op afstand met Windows Admin Center, een tool waar beheerders dol op zijn. Gebruik in Azure of download zonder extra kosten. Verbeteringen omvatten een gebeurtenisviewer en gatewayproxy-ondersteuning voor met Azure verbonden scenario's.

Flexibel applicatieplatform

Stel uw ontwikkelaars en IT-professionals in staat om snel applicaties te maken zonder zich zorgen te hoeven maken over de productieomgeving. Windows Server 2022 biedt verbeterde platformmogelijkheden en tools die de snelheid van ontwikkelaars verbeteren en de ondersteuning voor belangrijke workloads vergroten. Voer bedrijfskritische en grootschalige toepassingen uit, zoals SQL Server, waarvoor 48 TB geheugen en 2.048 logische kernen op 64 fysieke sockets nodig zijn.

  • Download Windows Container-images sneller. Verminderde afbeeldingsgrootte van Windows Container versnelt het downloaden en verbetert de prestaties. Bovendien kunt u nu toepassingen uitvoeren die afhankelijk zijn van Azure Active Directory met groep Managed Services Accounts (gMSA) zonder dat het domein lid wordt van de containerhost. Verschillende andere verbeteringen vereenvoudigen de Windows Container-ervaring met Kubernetes, met ondersteuning voor hostprocescontainers voor knooppuntconfiguratie, IPv6 en consistente implementatie van netwerkbeleid met Calico.

  • Vereenvoudig de implementatie van .NET-applicaties. Verbeteringen aan de Windows Admin Center-tool stellen u in staat om eenvoudig .NET-applicaties te containeriseren, de container-applicatie te hosten op Azure Container Registry en deze vervolgens te implementeren in andere Azure-services, waaronder Azure Kubernetes Service, een volledig beheerde Kubernetes-service.