Categories

Workstation informatiepagina

Wat is een workstation

Een workstation computer is een krachtige computer die speciaal is ontworpen voor professioneel gebruik en technische of wetenschappelijke toepassingen. Deze computers zijn uitgerust met gespecialiseerde hardware of software die ze geschikt maken voor high-end rekenintensieve taken, zoals 3D-bewerkingen, grote data analyses, en het draaien van virtuele machines.

Het verschil tussen een workstation en een reguliere pc zit vooral in de prestaties en de mogelijkheid om met specifieke professionele software te werken. Workstations zijn ook vaak uitbreidbaar met meer geheugen of andere componenten, waardoor ze een langere levensduur hebben en geschikt zijn voor toekomstige upgrades.

NTS Computers biedt gebruikte workstations aan van grote merken als HP, Dell en Lenovo, compleet naar wens ingericht en met een garantie van 2 jaar.

 

Form-factors

workstations zijn verkrijgbaar in verschillende form-factors, waaronder:

Tower: Dit is de traditionele desktopvorm die meer ruimte biedt voor componenten en uitbreidingen. Tower workstations zijn ontworpen voor hoge prestaties en uitbreidbaarheid. Towers bieden de meeste ruimte voor extra geheugen, hardeschijven en videokaarten.

Voor intensief gebruik voor bijvoorbeeld video-rendering is een tower het gangbare model.

Een gemiddelde tower is 45cm x 50cm x 20cm (H x D x B)

 

Small Form Factor (SFF): Dit is een compacte vorm die minder ruimte inneemt dan een traditionele desktop. Deze ondersteunen ondanks hun kleinere formaat veelal wel de volledige hoogte en lengte van grafische kaarten, met overige ruimte voor upgrades en uitbreiding.

Small form factors geven over het algemeen betere koeling en dus hogere prestaties bieden dan een mini workstation, simpelweg omdat er meer ruimte is voor grotere en efficiëntere koelsystemen.

Voor kantoorwerkzaamheden is een SFF-model veelal meer dan toereikend, en biedt ruimte voor uitbreiding als nieuwe applicaties zwaardere eisen stellen aan het systeem. 

Een gemiddelde SFF is 40cm x 30cm x 10cm (H x D x B)

 

Mini: Een mini workstation is een compacte versie van een traditionele workstation computer. Het biedt vergelijkbare kracht en prestaties in een veel kleiner formaat, wat het ideaal maakt voor werkplekken met beperkte ruimte. Mini workstations zijn door hun kleine formaat beperkter in uitbreidingsmogelijkheden. Zo is bijvoorbeeld het aantal types grafische kaarten wat in een Mini workstation past beperkt.

Voor de applicaties van een reguliere kantoorsetting is een mini workstation meer dan snel genoeg. Ook de gelimiteerde draagbaarheid van het systeem kan voordelen bieden voor bijvoorbeeld flex-werkplekken.

Een gemiddelde mini workstation is 20cm x 20cm x 5-7cm (B x D x H)

 

Systemen samenstellen

NTS biedt workstations geheel naar wens samengesteld aan. Op de website kunt u gebruik maken van de System Builder om zelf een systeem samen te stellen. 

De gewenste componenten zijn  te kiezen in de dropdown menu's. Productinformatie en eventuele waarschuwingen aangaande compatibiliteit worden weergegeven. Selectie van het product toont uitgebreide product informatie. De prijs wordt real time getoond en het systeem wordt bijgehouden in uw winkelmand.

De system builder is te vinden in de NTS webshop.

 

MAR licenties

NTS is een Microsoft Authorized Refurbisher (MAR). Hierdoor kan NTS voorgeïnstalleerde Microsoft software zoals Windows 11 en Ms Office op refurbished computers aanbieden tegen scherpe prijzen.

MAR-licenties worden zonder fysieke media voorgeïnstalleerd uitgegeven op refurbished computers. De software wordt geleverd met licentie en Certificaat van Echtheid (COA).

Zie voor meer informatie onze pagina over MAR licenties.

 

Repaint

De uitstraling van een computer is belangrijk. NTS garandeert de uniformiteit van uw apparaten door deze zo nodig te voorzien van een nieuwe laklaag.

In onze speciaal ingerichte repaint-faciliteit, uitgerust met professionele spuitapparatuur om de behuizing van computers op te knappen, worden de machines opgeschuurd, schoongemaakt en gespoten met een duurzame 2k topcoat op waterbasis. De lak is op kleur gematcht met de systemen, zodat deze er weer zo goed als nieuw uitzien.

NTS voldoet voor het repaint proces aan Cenelec voorwaarden en gebruikt lak op waterbasis, schoonmaakmiddelen zonder gevarentekens en een afzuiginstallatie met dubbel filter om naast de veiligheid voor het personeel ook de belasting op het milieu zo klein mogelijk te houden.

 

Verpakking

NTS biedt uiterste zorg aan verzendverpakkingen voor workstations. NTS heeft meerdere modellen verzenddozen met schuimbuffers op maat, zodat gangbare modellen zoals de HP Z-serie altijd in een optimaal passende doos verzonden worden en de kans op schade tijdens transport geminimaliseerd wordt.

 

Workstations worden verpakt in logo-vrije dozen met stevige witte foambuffers. De doos bedt ruimte voor voedingskabels en een toetsenbord. Het systeem zelf is verpakt in een plastic zak ter bescherming tegen stof.

Dozen voor workstations zijn los te koop. Vraag uw accountmanager voor meer informatie.

Try out the System Builder
Learn more about MAR licenses