Categories

Xeon Gold

Xeon Gold is een familie van 64-bit x86 dual/quad-socket multi-core high-performance servermicroprocessors, geïntroduceerd door Intel in 2017. De Xeon Gold biedt de hoogste prestaties en hoge schaalbaarheid met tot 4-way multiprocessing
Met ondersteuning voor hogere geheugensnelheden, verbeterde geheugencapaciteit en schaalbaarheid tot vier sockets, leveren Intel Xeon Gold 6300- en 5300-processors verbeterde prestaties, verbeterde geheugenmogelijkheden, geavanceerde beveiligingstechnologieën en ingebouwde werkbelastingversnelling.
Deze processors zijn geoptimaliseerd voor veeleisende mainstream datacenters, cloudcomputing en netwerk- en opslagworkloads. Met een schaalbaarheid tot vier sockets zijn ze geschikt voor een uitgebreid scala aan workloads.
Alle Xeon Gold-processors ondersteunen QuickAssist-technologie die op de chipset is geïntegreerd, evenals de Omni-Path-architectuur op de chipset en via discrete PCIe-kaarten. Alle modellen ondersteunen ook 3 Ultra Path Interconnect (UPI)-links. Merk op dat de 5122 de enige 51xx SKU is met een tweede FMA-eenheid (op poort 5) ingeschakeld.

 

 xeon gold (2017).png