Categories

Videoserver app

 

Demo video app

Wat doet de app?

De videoserver app is het mobiele antwoord op het videoserverprogramma voor desktops. De app is reeds beschikbaar voor Android. De versie voor iPhone wordt verwacht in december 2019.

De videoserver app biedt een geïntegreerde ervaring: het is mogelijk direct van uw mobiele apparaat video’s te uploaden, zonder daar een ander programma bij te hoeven gebruiken. Dit betekent ook dat anderen uw video’s direct kunnen bekijken nadat u ze geüpload heeft.

Naast het uploaden en bekijken van video’s kunt u in de desktopversie van videoserver ondertiteling aan uw video’s toevoegen, de taal wijzigen, video’s archiveren en rechten aan gebruikers binnen uw organisatie toekennen. Als u in de app een video bekijkt, kunt u ondertiteling selecteren om de video in uw eigen taal te bekijken.

Filmen is mogelijk in zowel portret- als landschapsmodus.

 

Hoe ziet de app eruit?

Als u de app opent, kunt u met uw Google-account op de videoserver inloggen. Het is ook mogelijk om een account aan te maken en in te loggen met een ander emailadres. Nadat u bent ingelogd krijgt u de keuze tussen twee servers: de NTS-videoserver en de demo server (zie afbeelding 1).

Afbeelding 1: Keuze tussen servers.

 

Na een server gekozen te hebben komt u op het startscherm. 

Afbeelding 2: Het startscherm van de app.

Het startscherm geeft een overzicht van alle video’s die zijn geüpload. U kunt door de lijst heen scrollen om een bepaalde video te zoeken, maar het is ook mogelijk om de filteroptie te gebruiken om video’s te zoeken die bij een bepaalde categorie horen. Als u een specifiek type video’s zoekt, klikt u op “all contents” links boven in uw scherm. U kunt nu een categorie video’s selecteren, bijvoorbeeld “Telemarketing” (zie afbeelding 3), waarna alle video’s die tot die categorie behoren in beeld verschijnen (zie afbeelding 4).