Categories

Softwareaanbod

Webadmin

Webadmin is een programma dat NTS gebruikt voor de inrichting van de website. Het programma biedt de mogelijkheid om op eenvoudige wijze artikelen toe te voegen aan de website of om artikelen te wijzigen.

Aan de linkerkant van het scherm ziet u een overzicht van de verschillende websites die met het programma beheerd kunnen worden. De uitgeklapte tab, ‘NTS Computers Technology BV’, toont de submenu’s op de website van NTS, zoals ‘informatie’, ‘ondersteuning’ of ‘produkten’. In het midden van het scherm, onder het kopje ‘Article Translation’, ziet u een overzicht van vertalingen van het artikel en kunnen er middels de knoppen ‘New’ en ‘Delete’ gemakkelijk vertalingen worden toegevoegd of verwijderd. Aan de rechterkant van het scherm, onder ‘Article Content’, vindt u de tekstverwerker. In dit scherm wordt de tekst geschreven en bewerkt.

Naast het schrijven van de artikelen is het met het programma ook mogelijk om bijvoorbeeld video’s, fotocollages of documenten aan artikelen toe te voegen, waarmee webadmin een zeer compleet programma voor het maken en onderhouden van websites is.

 

Projects

Projects is een programma dat NTS gebruikt om, zoals de naam al zegt, projecten te beheren. Binnen NTS wordt dit programma bijvoorbeeld gebruikt om bepaalde werkprocessen vast te leggen of procedures uit te leggen. Het screenshot hieronder geeft een indruk van hoe het programma eruitziet.

Aan de linkerkant van het scherm staan de projecten of thema’s gesorteerd. Als deze mappen worden uitgeklapt, verschijnen er nieuwe deelonderwerpen. Op deze manier zijn projecten makkelijk terug te vinden en kan er gestructureerd worden gewerkt. In het scherm in het midden boven zijn de eindonderwerpen van een bepaald project te zien. In het veld daaronder ziet u de document editor. Aan een artikel in het projects-programma kan niet alleen tekst worden toegevoegd, maar ook afbeeldingen, video’s en bestanden.

Het programma beschikt daarnaast over een aantal andere features die te zien zijn in de bovenste balk in het midden: er zijn mogelijkheden voor bijvoorbeeld het maken van planningen, het maken van spreadsheets of het opstellen van een takenlijst.

 

Videoserver

De videoserver-service die NTS aanbiedt is recentelijk voortgekomen uit een door NTS zelf ontwikkelde videoserver.

Binnen NTS wordt de videoserver met name gebruikt voor het registreren en uitleggen van werkprocessen (standard operating procedures), maar het programma is ook erg geschikt voor bijvoorbeeld e-learning op scholen. Als u meer informatie en een uitgebreider overzicht wilt over de toepassingen van de videoserver-service die NTS biedt, vindt u onder het menu ‘services’ een reeks artikelen die hier dieper op ingaan.

Het programma biedt de mogelijkheid om meerdere onderwerpen aan te maken (te zien in de linkerkolom) en daar video’s aan toe te voegen. Het programma biedt niet alleen de mogelijkheid om op gebruiksvriendelijke wijze video’s op te slaan en te bekijken, maar biedt ook de mogelijkheid om ondertiteling in te voegen of commentaar toe te voegen bij een video.