Categories

Agrarische projecten

Agrarische projecten

De agrarische projecten die NTS ondersteunt bevinden zich op twee locaties in Kenya: Bendor (dichtbij de plaats Thika), Kenya) en Longonot (dichtbij Navashia).


Bendor (Thika)


Op de locatie bij Bendor wordt voornamelijk research uitgevoerd. Hier hebben we een kleine kas gebouwd waarbij we planten en fruitbomen kweek doen. Verder is er een kleine talapia vijfer aangelegd en worden verschillende dieren gehouden zoals kippen, geiten, konijnen etc.

Ook wordt hier geexperimenteerd met het kweken van larvae voor de talapia vissen, het maken van geitenkaas en het testen van recepten van de producten uit de kas en van de fruitteelt.

Het doel van deze research is om de werkzaamheden op de tweede locatie commercieel te kunnen uitvoeren.


Longonot

De tweede locatie in Longonot is een grote kas gebouwd met relatief goedkope materialen zoals kunstof golfplaten, houten palen, lange plastic bakken. De gedachte achter deze methode is dat de kas betaalbaar moet zijn voor de lokale boer. In Longonot wordt het research van onze Bendor locatie voortgezet nadat de werkprocessen deels getest zijn. Hier wordt research gedaan op commercieel niveau om te zien wat voor problemen er ontstaan als het werk wordt opgeschaald. Uiteindelijk is het de bedoeling dat dit project werkgelegenheid biedt aan de lokale bevolking en dat de kennis kan worden overgedragen aan de lokale boeren die daarmee hun eigen kas kunnen beginnen.


Stagiaire

Heb je interesse om in Kenya stage te gaan doen en volg je een agrarische opleiding stuur dan een email naar:

Milene Rozenthal
[informatie aanvullen]