Categories

Bedrijfsgeschiedenis

NTS Computer Technology BV is een Europese reseller met toegevoegde waarde van nieuwe en refurbished computerproducten. Vanuit Rotterdam levert NTS aan meer dan 2000 kleine en grote bedrijven, gouvernementele en non-gouvernementele organisaties. Onder onze business partners zijn onder andere Hewlett Packard, Microsoft, Intel en IBM.

 

Een korte geschiedenis van onze bescheiden start tot aan onze huidige stand

1993    New Technologies Systems c.v. wordt opgericht door Kisuk Lodeweges net buiten het centrum van Rotterdam. Wat begon als hobby, groeide uit tot bedrijf – Amiga computers en randapparatuur werden verkocht in een kleine computerzaak.

1994    NTS begint zijn eigen ‘clone’ PC’s te bouwen – de vroege 486 computers. Particulieren vinden snel hun weg naar de winkel en kochten enthousiast hun (eerste) computer.

1997    NTS verhuist naar een grotere winkel in het centrum van Rotterdam. De doelgroep verschuift van particulieren naar zakelijke klanten. Tegen die tijd werden de zogenaamde ‘PC-privéprojecten’ een belangrijk deel van het bedrijf. Met dit programma konden particulieren die voor een bedrijf werkten via hun werkgever een computer kopen met een aantal belastingvoordelen.NTS leverde aan vele van deze projecten.

1998    NTS wordt een vennootschap en verandert de naam naar N.T.S. Computer Technology BV.

2002    Met de ontwikkeling van het bedrijf verhuisde N.T.S. naar een groter gebouw buiten het centrum. Tegen die tijd bestond 95% van de clientèle uit bedrijven en overheidsinstanties.

2003    N.T.S. verandert de kern van de werkzaamheden van nieuwe computers naar de markt voor refurbished computers. Daarnaast richt het bedrijf zich nu ook op bedrijven buiten Nederland, met name in Duitsland en België.

2005    NTS International Computers Inc. wordt opgericht om onze zichtbaarheid op de Amerikaanse markt te vergroten.

2008    NTS verhuist het hoofdkantoor naar Oudenbosch (NB) om de magazijncapaciteit te vergroten. Een kantoor en magazijn in Rotterdam wordt nog aangehouden.

2010    Met financiële ondersteuning van NTS wordt een lokaal bedrijf, Tradestar Kenya Ltd. opgericht om werk uit te besteden, van verkoop, administratie en ICT-ontwikkeling tot aan non-profit initiatieven.

2013    Salland Automatisering BV wordt overgenomen uit faillisement en gaat verder onder de naam Salland Computers BV. Het bedrijf gaat zich richten op refurbished computerverkoop aan resellers, bedrijven en consumenten.

2014    NTS Computers Sdn. Bhd. wordt opgericht: een lokaal bedrijf in Maleisië dat Maleisische en Singaporese klanten bedient.

2018    NTS Computers Pte. Ltd. wordt opgericht: een lokaal bedrijf in Singapore, om onze aanwezigheid op de Aziatische markt verder te versterken.