Categories

Refurbishment

Wat betekent refurbished eigenlijk

Zoals u op deze site op meerdere plekken kunt lezen, biedt NTS een breed assortiment refurbished systemen aan. Maar wat houdt refurbished precies in en hoe weet u zeker dat het aan uw eisen voldoet? Op deze pagina leggen we uit wat we precies bedoelen met de term refurbishment en wat u kunt verwachten van een refurbished systeem van NTS.

Refurbishment van computers is het weer zo goed als nieuw maken van een gebruikt systeem. Daarbij horen de dingen die u normaliter van een nieuw systeem mag verwachten, zoals dat deze uitgebreid getest is, maar ook dat deze cosmetisch weer een als-nieuw-uitstraling heeft, en verpakt is in een passende doos. De garantie op refurbished systeen van NTS is binnen de Benelux standaard 1 tot 2 jaar pick up en return en kan uitgebreid worden tot maximaal 5 jaar.

Systemen weer zo goed als nieuw laten werken vereist een heel proces. Dit begint bij waar de apparaten vandaan komen.

 

Oorsprong van de apparatuur  

Veel grote organisaties maken gebruik van lease-oplossingen voor IT apparatuur, meestal van de bekende merken zoals HP, Lenovo of Dell. Wanneer deze contracten aan het einde van de lease periode komen, komen de gebruikte systemen weer terug bij de lease maatschappij.

De ex-lease systemen zijn gedurende hun gebruiksperiode goed onderhouden: technisch en cosmetisch zijn deze producten van een zeer hoog niveau en zijn ook meer dan in staat om gangbare hedendaagse applicaties te draaien.

NTS heeft directe inkoopkanalen bij onder andere HP, waardoor NTS deze systemen voordelig kan inkopen. Zodra deze bij NTS binnenkomen, begint het echte refurbishmentproces.

 

Schoonmaken

De systemen worden eerst uitgezogen en afgestoft met perslucht, zodat deze van binnen en buiten weer helemaal schoon zijn. Hiervoor heeft NTS een rollenbandsysteem met een stofcabine, zodat dit in grote hoeveelheden gedaan kan worden.

 

De kast wordt gecontroleerd op krassen of andere gebruikssporen. Als deze niet met schoonmaakmiddel te verwijderen zijn, worden krassen gevuld met epoxy vulmiddel en wordt de kast door ons gematcht op kleur opnieuw gespoten. NTS maakt gebruik van milieuvriendelijk schoonmaakmiddel en 2K lak op waterbasis.

Zo is het systeem cosmetisch opgeknapt. Dan volgt het belangrijkste deel: de functionaliteit.

 

Testen en assemblage

Systemen worden geheel naar wens ingericht. (Zie hiervoor ook onze online System Builder) Tijdens het assemblageproces worden het systeem en de componenten uitvoerig getest op functionaliteit.

Het systeem wordt opgestart, alle poorten en aansluitingen worden gecontroleerd. Bij ieder geïnstalleerd component wordt de werkzaamheid getest.

Harde schijven en SSDs worden getest met het programma HD Sentinel (https://www.hdsentinel.com/).
HD Sentinel maakt een smartlog aan per geteste schijf, waarin onder andere bad sectors, uren draaitijd, en read-write errors af te lezen zijn.

Videokaarten worden op functionaliteit getest. De kaart wordt aangesloten, alle poorten worden gecheckt en eventuele defecten worden op deze wijze gevonden. Videokaarten worden in ons magazijn bewaard in een antistatische zak met een waarschuwingslabel.

Op deze manier is men verzekerd van een optimaal functionerend systeem. echter, een systeem is niet compleet zonder een OS.

 

Installatie

NTS Computers kan voorgeïnstalleerde Microsoft software zoals Windows 11, Pro en Education op refurbished computers aanbieden tegen scherpe prijzen door middel van zogenaamde MAR licenties. MAR-licenties worden zonder fysieke media voorgeïnstalleerd en geleverd met licentie en Certificaat van Echtheid (COA). De licentie wordt door NTS via Windows Deployment Services (WDS) gekoppeld aan de HWHash van het apparaat.

Lees onze pagina over MAR licenties voor meer informatie.

 

Imaging

NTS biedt ook de service om harddrives te imagen. Dit kan vooraf gebeuren met behulp van Windows Deployment Services (WDS), of met behulp van Macrium imaging software nadat de klant een voorbeeldsysteem heeft geïnstalleerd.

Lees hier meer over wat NTS kan betekenen op gebied van imaging.

Bekijk ook onze site over wat NTS als Cloud Solution Partner kan betekenen voor uw instelling aangaande het pre-inrichten van bedrijfsklare systemen met Windows Autopilot en Intune.

Na installatie is het refurbished systeem compleet en hoeft het enkel nog verzonden te worden. Ook hier hebben we een eigen oplossing voor.

 

Verpakking

NTS biedt uiterste zorg aan verzendverpakkingen voor workstations. Dit zorgt niet alleen voor veiligheid tijdens transport, maar ook voor de als-nieuw-ervaring waar NTS een hoop waarde aan hecht. 

NTS heeft meerdere modellen verzenddozen met schuimbuffers op maat, zodat gangbare modellen zoals de HP Z-serie altijd in een optimaal passende doos verzonden worden en de kans op schade tijdens transport geminimaliseerd wordt.

NTS maakt de schuimbuffers zelf. Deze worden door middel van een CNC-machine uit grote witte schuimplaten gesneden, aan de hand van CAD-ontwerp. Zo is er altijd ruimte om verbeteringen door te voeren in het ontwerp.

Workstations worden verpakt in logo-vrije, dubbellaags golfkartonnen dozen. De doos bedt ruimte voor voedingskabels en een toetsenbord. Het systeem zelf is verpakt in een plastic zak ter bescherming tegen stof.

NTS heeft custom buffers en passende dozen voor workstations, PC's, laptops, servers en TFT schermen.

 

Wat kunt u verwachten van refurbished systemen van NTS?

  • Al onze refurbished producten zijn intensief getest en behoren geen enkel mankement te vertonen. Door NTS verkochte apparaten dienen nog jaren probleemloos te kunnen werken.
  • De producten zijn zowel van binnen als buiten schoongemaakt en cosmetisch als nieuw. 
  • De producten zijn identiek: dat wil zeggen dat u ook bij grotere aantallen, of bij herhaalde aankopen hetzelfde product kunt verwachten met dezelfde technische specificaties.
  • NTS geeft minimaal 1 tot 2 jaar pick up and return garantie binnen de Benelux, afhankelijk van het product.
  • Een zeer competieve prijs. NTS behoort tot één van de toonaangevende bedrijven op refurbished gebied van de Benelux.
  • Onze refurbished producten worden door onze eigen technische dienst onderhouden. NTS is niet afhankelijk van derde partijen voor langdurige en kostbare reparaties.